Werkwijze

Werkwijze Climate-plaster

Voor wie Climate-plaster zelf gaat toepassen is er een mogelijkheid om via deze pagina de stap voor stap instructies te volgen. Wanneer u na de video instructies de handelingen uitvoerde, verkrijgt u een optimaal Climate-plaster resultaat.

Materiaal

 • Climate-plaster Katoenpleister
 • Climate-plaster ISO-WB
 • Effecten
 • Plakband
 • Afdekfolie
 • Stucloper
 • Kleine en grote roller

Gereedschap

 • Speciekuip
 • Emmer
 • Mixer / mengspindel
 • Kunststof plakspaan
 • Trapje

 

Voorbereiding

Voordat u begint is het van belang dat u zichzelf voorziet van de benodigde materialen en gereedschappen. De ondergrond dient draagkrachtig, roest-, vet-, en nicotinevrij te zijn. Tevens dient de ondergrond voor verwerking van Climate-plaster afwerking vochtvrij te zijn (bv nieuw stucwerk). Voordat de Climate-plaster ISO-WB aanbrengt is het van belang dat de ondergrond behang klaar is afgewerkt. Zorg dat u alle gereedschappen en materialen bij de hand heeft. Alle materialen en gereedschappen zijn verkrijgbaar in onze webshop.

Stap 1

Schoonmaken en afplakken

Het schoonmaken van de ondergrond is zeer belangrijk voor de hechting, zie voorbereiding. Wanneer u begint met afplakken van kozijnen en plafonds/muren zou u een marge/afstand van 3 mm moeten bewaren voor het af te werken Climate-plaster decor. Hierna gaat u voor een tweede keer afplakken zonder de marge van 3 mm. Dit om de Climate-plaster ISO-WB aan te brengen waarna u de tweede laag plakband direct weer kunt wegnemen. Nu bent u klaar voor het aanbrengen van het Climate-plaster decor. Let wel op gebruiksaanwijzing van de producten, deze staan vermeld op de verpakking.

Voorbehandelen

De ondergrond dient te zijn voorbewerkt met Climate-plaster ISO-WB, een isoleerlaag op acrylraat basis. Bij sterk vervuilde, vergeelde en zuigende ondergronden adviseren wij de bewerking tweemaal uit te voeren. De droogtijd tussen twee lagen bedraagt 3 uur, wanneer de omgevingstemperatuur hoger is dan 12C. De isoleerlaag is door middel van roller aan te brengen en zorg dat u altijd alle hoeken en randen goed raakt voor de hechting en isolatie. Na een droogtijd van 12 uur kunt u de Climate-plaster decor aanbrengen.

Stap 2

Stap 3

Mengen met water

U kunt Climate-plaster mengen met water, de hoeveelheid water staat vermeld op de etikettering. Vul de speciekuip met de juiste hoeveelheid water, voeg daarna de benodigde hoeveelheid m² katoenpleister toe. U mengt het katoenpleister handmatig, u blijft doormengen totdat er een homogene massa ontstaat. Deze laat u 5 minuten staan om hierna nog eenmaal handmatig of machinaal te mixen met of zonder effecten. Let op! kwarts decoren worden altijd handmatig gemengd en gespaand aangebracht.

Effecten toevoegen

Bij het gebruik van effecten (wanneer van toepassing) is 1 zakje effect is goed voor 5 m² katoenpleister, naargelang zou u meer of minder kunnen toevoegen. De effecten voegt u toe na het handmatig mengen van het katoenpleister en voor het machinaal mengen. Dit zodat de effecten gelijkmatig wordt gemengd met het katoen. Let op! kwarts decoren worden altijd handmatig gemengd en gespaand aangebracht.

Stap 4

Stap 5 A

Spanen

Voor het handmatig verwerken van het katoenpleister wordt een Climate-plaster vlakspaan gebruikt. De aangemaakte katoenpleister breng je op je afzetbord aan, deze vervolgens met behulp van de vlakspaan op het gewenste oppervlak aanbrengen. Om een gelijkmatige verdeling te verkrijgen is het van belang het katoenpleister met een verticale en horizontale kruislings beweging te verdelen. Voor een juiste verdeling test men dit, door met de rand van de vlakspaan een lijn te trekken in het aangebrachte deel, waarbij de dikte niet minder mag zijn dan plusminus 2 mm. Hierna het geheel afvlakken/afspanen met weinig weerstand of druk in een beweging van halve cirkels.

Spuitapplicatie

Voor het spuiten kunt met Climate-plaster contact opnemen i.v.m. de specifieke applicatie methode voor de verwerking van het katoenpleister.

Stap 5 B

Bekijk de decors

U kunt het katoenpleister Incl. effecten bekijken

Bestel uw decor!

+ materialen voor als u zelf aan de slag gaat!

Bezoek onze Youtube kanaal

Voor meer video’s kunt u terecht op onze Youtube kanaal, ook kunt u zich abonneren op ons.