Akoestiek

Akoestiek rapporten

Het akoestiek kan verschillen qua spuitlaag-dikte, het katoenpleister absorbeert de geluidsfrequentie en weerkaatst daardoor minder. Deze rapporten zijn opgesteld door Level acoustics BV

Isolerend

afbeelding

Warmte isolerend

Door het isolerende vermogen van katoenpleister behoud u de warmte langer in uw huis die uw verwarming afgeeft, uw CV-ketel verbruikt minder.

Beter dan spuitisolatie?

Uw spouwmuren Isoleren met kunstmatige isolatie zoals bv PU en Polystyreen is een behoorlijke ingreep waarbij u het ventileren van uw woning wegneemt en de buitenmuren langer vochtig/nat zullen blijven. Vaak geeft dit toch op lange termijn aan de binnenmuren vocht problemen die langzaam zichtbaar zijn, zoals een kast die na lange tijd (2 jr) een zwarte schimmel achterlaat of wat dacht u van gezondheidsklachten die pas na lange tijd ontstaan en u vaak de herkomst hiervan niet kunt herleiden.

Wanneer u de woning van binnen uit damp doorlatend en toch isolerend behandeld verkrijgt u een ideale klimaat omgeving. Climate-plaster biedt u deze mogelijkheid voor een aangenaam woon- en leefklimaat op een natuurlijke wijze. U kunt beter de warmte proberen binnen te houden dan de kou buiten.

Brandwerend

Brandwerend rapport

De beproeving van het brandgedrag voor het product Climate-plaster is door TNO en Efectis BV geclassificeerd onder B-s1, d0. Het product Climate-plaster is niet brandbaar en hierdoor zeer geschikt om de veiligheid in interieur toepassingen te verhogen. Naar gelang men wenst is de brandvertragende eigenschappen te verlengen naar 30 minuten (standaard) 60 minuten of 90 minuten op ondergronden als beton- en houtconstructies.